The Lardon Company
The Lardon Company

Interview van Sander Janson in de Televizier

Interview van Sander Janson in de Televizier van week 24 tot en met 30 april 2010 S.O.S. verbouwing
Sander Janson
Met Snowmagazine en uitstapjes naar Ik Kom Bij Je Eten en NL Vertrekt is en blijft Sander Janson (40) vooral Mr. Campinglife. Misschien verandert dat met zijn nieuwste uitdaging: S.O.S. Verbouwing.

Je neemt het stokje over van Angela Groothuizen. Waarom en hoe anders wordt het?
"Voor zover ik weet, had Angela een volle agenda en paste het programma niet zo goed bij haar als ze vooraf had gedacht.

Voor dit programma heb je iemand met gevoel nodig, die dicht bij de mensen staat. Een mensenmens. Dat is Angela ook. Geen Breekijzer-persoon, maar wel iemand die, als het nodig is, de confrontatie durft aan te gaan. De opzet blijft eigenlijk hetzelfde."

Waarom zei je ja tegen dit programma?
"Door Campinglife heb ik jaren in een bepaald keurslijf gezeten en nu kan ik eindelijk eens een andere kant van mezelf laten zien. Hier moet ik veel allrounder zijn. Van de omgang met gasten in een ontspannen vakantiesfeer naar het confronteren van malafide aannemers, waarbij het er soms pittig aan toegaat. S.O.S. Verbouwing is een allesomvattend programma en dat maakt het zo leuk. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik werd gevraagd."

Wat heb jij met verbouwen?
"Niet bijzonder veel, maar daar gaat het eigenlijk niet eens zozeer om. Het draait vooral om het oplossen van conflicten, met name tussen consumenten en aannemers: partijen nader tot elkaar brengen en écht iets gedaan krijgen. Dat gaat me redelijk goed af en het is fantastisch als dat daadwerkelijk lukt."

Wat ben je zoal tegengekomen?
"Eén aannemer had het zó gortig gemaakt dat een tweeling in een gezin met vier kinderen al maanden in één bed moest slapen vanwege twee lekkende dakkapellen. Te triest voor woorden; daar móest wat aan gebeuren. Doordat het me raakt, geeft dat extra munitie om in te zetten tegen de aannemer."

Dus negen van de tien keer is de aannemer de boosdoener?
"Vaak is het een kwestie van miscommunicatie tussen beide partijen. Ik bemiddel en zo komen we tot concrete oplossingen. Maar lang niet alle aannemers leveren goed werk af. Integendeel! Sommigen zouden zich moeten schamen om zich aannemer te noemen.

We hebben overigens ook cases zonder aannemer. Zo helpen we bijvoorbeeld een dame die tijdens een grootschalige verbouwing haar man is verloren. Zij zit vervolgens nog in een bouwput. Wij proberen haar droom alsnog te realiseren."

Geplaatst op 28-04-2010 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl