The Lardon Company
The Lardon Company

Designer Bjorn van den Berg inspireert met nieuwe high-end collectie

Designer Bjorn van den Berg inspireert met nieuwe high-end collectie

Van commercie naar maatwerk en high-end fashion, een stap die niet iedere designer durft te maken. Voor Bjorn van den Berg was het echter een logisch vervolg.  Na het succes van afgelopen jaren lanceert de jonge designer met trots zijn eerste high-end collectie.  Met deze collectie,  genaamd ‘Toxic Green’, slaat hij een geheel nieuwe weg in. Bjorn vertaalt maatwerk naar een spraakmakende collectie,  waarin verschillende elementen bij elkaar komen en Bjorn weer duidelijk zijn eigen verhaal heeft verwerkt.

 

Toxic Green

De  eigenzinnige naam heeft de collectie te danken aan het kleurenpallet waarmee gewerkt is. Bjorn combineert het tijdloze zwart  met een verrassende mix van verschillende tinten groen. Zo wordt het rijke emerald gecombineerd met een heldere en frisse smaragdgroen. Een oogstrelende combinatie die verleidt en inspireert.

De collectie bestaat uit veertien spraakmakende items, die zijn ontstaan uit verschillende elementen die Bjorn’s diversiteit laat zien. Van prachtige accessoires, zoals oorbellen en armbanden, tot spectaculaire couture items met gedetailleerde afwerking,  zoals de tiara en het corset. De kenmerkende studs die we veel in Bjorn’s eerdere werk zagen terugkomen, maken plaats voor nieuwe materialen en nieuwe technieken. Hierdoor krijgt de collectie een internationale allure die zeker de aandacht zal trekken.

 

Iconische items

Voor deze collectie liet Bjorn zich inspireren door de fashion-, muziek- en filmindustrie. Het resultaat is een mix van elementen die hem dagelijks inspireren voor zijn designs en maatwerk. De verschillende items complementeren elkaar, maar zijn ook stuk voor stuk iconisch op zich. Een van de vele eye-catchers uit de collectie is het extravagante corset. In dit verfijnde en  exclusieve ontwerp werden ruim 350 stenen verwerkt in een prachtig patroon met ontelbare details. Dit corset is zeker een van Bjorn’s persoonlijke favorieten.

Bjorn verrast daarnaast met de twee prachtige avondjurken, die deze high-end collectie compleet maken. In de groene jurk is meer dan zestien meter stof verwerkt en is helemaal met de hand gevoerd. De jurk valt royaal en heeft een luxueuze uitstraling. De zwarte kaftan jurk is gemaakt van faux leather, waarmee Bjorn trouw blijft aan zijn eigen handschrift en een link legt naar zijn vorige collecties. In totaal werden er meer dan 1500 kristallen verwerkt in deze exclusieve collectie en telt het ruim 300 uur aan handwerk.

 

Next Chapter

Met deze nieuwe collectie blijft de designer trouw aan zichzelf en zijn eigen handschrift. Daarnaast speelt hij in op de vraag vanuit het buitenland. Met ‘Toxic Green’ heeft Bjorn maatwerk naar een imponerende high-end collectie weten te vertalen, waarmee hij zijn diversiteit en toewijding als jonge designer laat zien. Bjorn is door de jaren heen gegroeid en heeft zich op verschillende vlakken verder ontwikkeld en gespecialiseerd. Hij is klaar om zijn vleugels uit te slaan naar het buitenland en aan het volgende hoofdstuk te beginnen.

www.bjornvandenberg.com

 

Note voor de redactie: voor het aanvragen van een interview, kunt u contact opnemen met Inge van der Spek van The Lardon Company. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-20279690 of per mail  i.van.der.spek@lardoncompany.nl

 

Voor het volledige bericht, de credits en high resolutiefoto’s verwijzen wij u naar onderstaande link:

http://www.bjornvandenberg.com/en/press/designer-bjorn-van-den-berg-inspireert-met-nieuwe-high-end-collectie

Geplaatst op 01-10-2015 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl