The Lardon Company
The Lardon Company

Designer Bjorn van den Berg lanceert nieuwe collectie MOONSTRUCK

Amsterdam, mei 2016

 

Op 26 mei 2016 lanceert designer Bjorn van den Berg wederom een nieuwe collectie, met de alles omvattende titel ‘Moonstruck’. Het is een verfrissende en vrouwelijke collectie geworden die een ongekende kracht uitstraalt. Bjorn van den Berg laat met deze collectie weer een andere kant van zich zien, waar hij een ieder opnieuw mee weet te verrassen.

 

Moonstruck

Voor deze collectie heeft Bjorn de ‘moonstone’ als uitgangspunt gekozen en deze bijzondere steen loopt als een rode draad door de gehele collectie. De ‘Moonstruck’ collectie kenmerkt zich door de specifieke materialen en in combinatie met het frisse kleurenpalet zorgt het voor de perfecte ‘high summer look and feel’. De zachte maanstenen lijken haast zo wit als melk en worden door Bjorn in het licht tot leven gebracht. De stenen vertonen zo romantische peachtinten, die je al snel doen denken aan een zonsondergang.

 

Bjorn: “Ik verruilde voor deze collectie het rijke goud voor het frisse zilver. De maanstenen en het zilver zorgen voor een oogstrelende combinatie, die tegelijkertijd verleidt, inspireert en fascineert. Met mijn vorige collecties heb ik al verschillende kanten van mijzelf als ontwerper laten zien, maar met deze collectie laat ik ook mijn diversiteit zien.” Het eindresultaat is precies wat hij voor ogen had; een combinatie van ingetogen items en spraakmakende gedetailleerde stukken. Hierdoor straalt de collectie een unieke balans uit. Zijn handschrift en DNA als ontwerper blijven ook nu de boventoon voeren.

 

  

 

 

 

Internationale allure

De collectie bestaat uit twaalf sensationele items, van prachtige accessoires tot one of a kind couture items. Echte eyecatchers van de collectie zijn de kimono en het lichaamssieraad. Het lichaamssieraad bedekt bijna het hele lichaam en is in zijn geheel opgebouwd uit kristallen elementen van verschillende formaten. Voor de spectaculaire kimono zocht Bjorn de perfecte balans tussen culture en couture op. De ontwerper werkte het rijke bloempatroon tot in detail uit en bracht ruim 3500 kristallen elementen met de hand aan op de stof. In totaal zijn er meer dan 5000 kristallen verwerkt in de ‘Moonstruck’ collectie.

 

De complete collectie straalt niet alleen een internationale allure uit, maar zal ook zeker de aandacht trekken. De collectie sluit dan ook perfect aan bij een stap die Bjorn van den Berg reeds eerder dit jaar heeft genomen. Hij tekende een contract met het prestigieuze en exclusieve PR bureau “The Residency” in Los Angeles. Bjorn startte hiermee zijn internationale carrière. The Residency staat onder leiding van Bea Åkerlund en heeft onder andere grote namen als Beyoncé, Madonna en Lady Gaga als clientèle. Bjorn geeft met deze collectie duidelijk gehoor aan de vraag vanuit het buitenland.

 

Vanaf heden zal de ‘Moonstruck’ collectie exclusief in de showroom van The Residency verkrijgbaar zijn.

 

www.bjornvandenberg.com

 

Noot voor de redactie: voor het aanvragen van interviews, kunt u contact opnemen met Inge van der Spek van The Lardon Company. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-20279690 of per mail i.van.der.spek@lardoncompany.nl.

 

Voor het volledige bericht, de credits en high resolutiefoto’s verwijzen wij u naar onderstaande link:

 

http://www.bjornvandenberg.com/nl/press/moonstruck

Geplaatst op 30-05-2016 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl