The Lardon Company
The Lardon Company

Culinaire Meesterwerken van Pascal Jalhay in het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf

Culinaire Meesterwerken van Pascal Jalhay in het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf

Speciaal voor het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf ontwikkelde Pascal Jalhay, creatief brein in de keuken van Chef Martin, vier bijzondere maaltijden: ‘De Heerlijckheden van Vermeer’. Voor elk van deze gerechten liet meesterkok Jalhay zich inspireren door een doek van de 17e-eeuwse Delftse meester Johannes Vermeer. Aanleiding voor de ontwikkeling van de speciale maaltijden is de verhuizing van het ziekenhuis naar een compleet nieuw gebouw waarin gastvrijheid als thema centraal staat en Vermeer op verschillende manieren terug te zien is.

 

De meesterwerken die door Pascal Jalhay werden vertaald naar culinaire creaties zijn Het melkmeisje, De astronoom, Het straatje en Meisje met de parel. Naast de speciale recepturen maakte Chef Martin de totaalbeleving voor de patiënten compleet met bijzondere bijpassende verpakkingen en een sfeervolle menukaart.

 

‘De Heerlijckheden van Vermeer’ zijn bedoeld om patiënten extra te verwennen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Jetze-Jan Dijkstra, manager Hotelservice zegt erover: “In het ziekenhuis is een lekkere maaltijd een lichtpuntje in de dag, een moment waarop mensen zich verheugen. Daarom serveren wij maaltijden die met aandacht tot stand zijn gekomen: smaakvol en van hoge kwaliteit. Dat past in onze visie onze patiënten een aangenaam verblijf te bieden waarbij ze ook nog kort van tevoren hun maaltijd kunnen kiezen.”

 

Reinier de Graaf werd in 1252 gesticht als het Delftse Gasthuis en is daarmee het oudste ziekenhuis van Nederland. Naamgever Reinier de Graaf was een 17e-eeuws arts en anatoom uit Delft. Het ziekenhuis verhuisde in augustus 2015 ziekenhuis naar een compleet nieuw onderkomen. Bij het interieurontwerp van de nieuwbouw vormde het werk van Vermeer een belangrijke bron van inspiratie. Dat is met name te zien in het kleurgebruik. Verder dragen de nieuwe vergaderzalen de namen van Vermeer-schilderijen.

 

Chef Martin is het gespecialiseerde ‘zorgmerk’ van Marfo Food Group, een onderneming met ruim 40 jaar ervaring als producent van maaltijden en maaltijdcomponenten. Alle gerechten en maaltijdcomponenten van Chef Martin worden bereid volgens originele recepturen. Elke nieuwe creatie wordt uitgebreid getest en geproefd; in het Creadome, de ontwikkelkeuken van chef-kok Pascal Jalhay, maar ook op locatie bij zorginstellingen.

Geplaatst op 06-11-2015 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl