The Lardon Company
The Lardon Company

Topkok Lonny Gerungan in documentaire Toko Neba en Anak Asuh bij landelijke GoedTV

Zondag 31 januari om 22.00 uur zal GoedTV (digitaal op kanaal995;UPC) met het nieuwe programmagazine GoedBelicht.tv een special uitzenden over het werk van Stichting Anak Asuh en Toko Neba. Beide stichtingen uit Ede zetten zich al tientallen jaren in voor de verbetering van de rechtspositie en de scholing van kinderen in Indonesie.

In deze uitzending die in een winterse omgeving half januari is opgenomen, kondigt Top kok Lonny Gerungan aan dat hij zich zal inzetten voor de stichtingen als ambassadeur. Met hulp van Lonny probeert de Stichting nog meer donateurs en adoptieouders te werven voor de millennium doelstelling: iedereen in Indonesië naar school in 2015.

Anak Asuh ondersteunt momenteel meer dan 840 kinderen op Batam, Java en Bali. Zij financiert de scholing, geeft de kinderen huiswerkbegeleiding en motiveert de kinderen vooral de school af te maken. Zonder basisonderwijs zullen deze kinderen nooit uit de armoedespiraal kunnen komen.

Lonny weet als geboren en getogen Balinees als geen ander dat dit de harde realiteit is in Indonesië. Het aantal werklozen is gigantisch en alleen als je een opleiding hebt gehad bestaat de mogelijkheid in je eigen onderhoud te voorzien. Naast zijn belangenloze hulp en inzet voor de stichtingen Anak suh en Toko Neba helpt Lonny al jaren kinderen met leukemie in Indonesië door voor hen de medische behandelingen te financieren, daarnaast heeft Lonny en zijn partner Warren zich bijzonder ingespannen bij de noodhulp na de tsunami in Atjeh, waar hij zelf mee heeft geholpen stoffelijke resten te bergen.

”Indien je armoede of ellende tegenkomt kan je twee dingen doen: je kan je rug toekeren of je kan helpen en er tegen aangaan om een steentje bij te dragen aan een betere wereld”, aldus Lonny.

GoedTV zendt meerdere documentaires uit over Anak Asuh. Een zender die de moeite van het kijken waard is en waar zeer veel stichtingen een kijkje achter de schermen van hun projecten in de derde wereld laten zien. “Een zender met passie voor de wereld”, aldus Carmen de Vries, presentatrice bij GoedTV.

Geplaatst op 18-01-2010 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl