The Lardon Company
The Lardon Company

Hein Vergeer in Andere Tijden Sport

Hein Vergeer in Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport ging zondag 26 januari jl. over Hein Vergeer. Hein Vergeer werd gezien als de opvolger van de onnavolgbare Eric Heiden. Tussen 1984 en 1988 won de man uit het Zuid-Hollandse dorp Haastrecht alles wat er te winnen viel. Met Hein Vergeer stond een nieuwe Ard Schenk op, zo was aanvankelijk de gedachte. Het gestileerde supertalent werd zelfs vergeleken met Eric Heiden. 

In Andere Tijden Sport werd er zondag gekeken hoe deze bijzondere loopbaan nog voor de Winterspelen van 1988 werd gesmoord door een onbekende kwetsuur. Niets lukte Vergeer nog, waarna hij afscheid nam. Ruim 25 jaar later ging Andere Tijden Sport op onderzoek uit en vond informatie die zelfs Vergeer niet had.

Op Geschiedenis24 zijn filmbeelden geplaatst uit de jaren 80 van opkomst en ondergang van Vergeer. Hierbij zit een opmerkelijk filmpje uit 1988 van het IJsgala in Heerenveen, waarbij Vergeer afscheid nam. Voor de gelegenheid vormde hij in de koppelkoers een schaatsploeg met Yvonne van Gennip en W.A. van Buuren, de kroonprins dus. De prins ging meteen onderuit. Kijk maar:

“Hij viel wel mooi,” zei schaatshistoricus Marnix Koolhaas toen hij deze week naar de beelden keek. En de Leidsche Courant schreef op 16 maart 1988 over de prins: ‘Zijn matige bochtentechniek was er niet alleen de oorzaak van, dat hij op zijn koninklijke bibs ging. Een ronde later versperde hij de doorgang van Bonnie Blair, waardoor de kittige Amerikaanse onzacht tegen de kroonprins opbotste." 

Geplaatst op 27-01-2014 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl