The Lardon Company
The Lardon Company

Antje werft donateurs Hersenstichting

Antje werft donateurs Hersenstichting

Maandagmiddag 16 december jl. besteedde  ‘Tijd voor MAX' aandacht aan het thema beroerte. De Hersenstichting wil beroerte beter behandelbaar en geneesbaar maken. Dat kan maar op één manier: door wetenschappelijk onderzoek. In de uitzending was musicalster Antje Monteiro te gast. Zij verloor haar zus aan een beroerte en nam daarna de zorg voor haar drie dochters op zich. Ook zong zij in deze uitzending het prachtige nummer ‘Ineens’.

 

De Hersenstichting wilde met deze uitzending laten zien dat beroerte bij relatief jonge mensen grote gevolgen heeft voor de rest van hun leven. Naast Antje was er een portret te zien van Chantal Steur (38), een jonge beroertepatiënt. Anderhalf jaar geleden zette een beroerte haar leven in een klap volledig op z'n kop. Met als gevolg dat ze niet meer zelf voor haar zoontje van een jaar oud kan zorgen. Haar moeder is bij haar gaan wonen om haar bij te staan.

 

Méér onderzoek naar beroerte dringend nodig

De Hersenstichting heeft een wetenschappelijk onderzoeksprogramma Beroerte - bevorderen van herstel. Na een beroerte kunnen mensen de rest van hun leven last houden van de gevolgen, ook al zie je niets meer aan de buitenkant. Sommigen krijgen een ander temperament, een andere persoonlijkheid. Voor de omgeving is 't soms moeilijk te accepteren dat de echtgenoot, ouder of kind niet meer dezelfde persoon is als vroeger. Met dit onderzoeksprogramma wil de Hersenstichting dat meer mensen een beter herstel krijgen, zodat zij door kunnen met hun leven.

 

Elke dag krijgen gemiddeld 112 Nederlanders een beroerte, per jaar zo'n 40.000 mensen. Drie van de vier blijven in leven. Nederland telt naar schatting 220.000 mensen die een beroerte hebben overleefd. Beroerte is de voornaamste oorzaak van invaliditeit. De kosten van zorgconsumptie door beroertegetroffenen worden geschat op ruim € 1,5 miljard per jaar. Beroerte staat op nummer vijf in de top tien van duurste ziekten.

 

Uitzending gemist? Bekijk hem dan hier terug!

Geplaatst op 17-12-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl