The Lardon Company
The Lardon Company

Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist

INDISCHE KEUKEN VERNIEUWD BINNEN TRADITIONELE SMAKEN

 

Op dinsdag 19 november jl. nodigden Ed en Marijke Brouwer van Restaurant Mooi Zeist een selecte groep fijnproevers uit voor een bijzondere lunch. Op deze middag kookte chef-kok Pascal Jalhay samen met de chef van Restaurant Mooi Zeist, Arjuna Besemboen, de sterren van de hemel. Op 28 januari aanstaande is dit bijzondere diner voor iedereen te reserveren.

 

Pascal en Arjuna hadden direct een klik. Door verschillende keren samen te koken inspireerden ze elkaar en dit heeft tot deze bijzondere samenwerking geleid. Tijdens de lunch werden traditioneel Indonesische gerechten die op de kaart van “Mooi Zeist” staan, op hun eigen moderne wijze gepresenteerd, maar zonder af te doen aan de authentieke smaken.

 

Naast verschillende vertegenwoordigers van de pers was ook een aantal SIR leden, zoals “De Lachende Javaan” uit Haarlem, “Dewi Sri” uit Rotterdam, Spandershoeve uit Hilversum en Djadjan uit Bergen, van de partij. Gezamenlijk genoten zij van een aantal heerlijke gerechten met een verrassende twist.

 

Menu makanan bintang 2013

 

Een bitterbal van ajam semur djawa met atjar tjampur, saté lillit niet op een stokje maar in een ring van bamboo en een soto dagning sapi in geleivorm met een espuma van specerijen en koriander

 

***

Dungesneden runderhaas met een vinagrette van traditionele rendang met een pangsit buka 2013 en gepofte nasi goreng

 

***

Saté udang op een gado gado van kouseband, koud gestold eierdooier, risotto van tauge, spagettini van komkommer omringd met een tempura van pinda’s en de sambalsaus van Mooi Zeist.

 

***

Domba kerrie met drie bereidingen van kangung als een creme, gestoofd en met gember in een ravioli

 

***

Tiramisu van spekkoek, specerijen siroop en warme kopi dua en caramel ijs met zoutkristallen

Samenwerking in perfecte harmonie

 

Huub van den Muijsenbergh van wijnkoperij La Persistance serveerde met trots bij elke gang een passende wijn. Een perfecte afstemming op de smaak van het gerecht. De koffie, die werd opgegoten in het dessert, als afsluiter van de lunch, werd verzorgd door Jason en Martine Megens van koffieleverancier Kopi Dua.

 

Eenmalige herhaling

 

Deze bijzondere eet-ervaring krijgt een vervolg. Pascal Jalhay bewaakt zijn agenda echter zorgvuldig. We hebben hem kunnen strikken voor 28 januari 2014. Alleen dan treedt hij nog een keer op voor een aantal gelukkigen. Reserveer nu uw plaats Reserveringen via: 030-6958058

 

Note voor de redactie:

 

Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of aanvragen voor een interview met Pascal Jalhay, Arjuna Besemboen en/of Ed en Marijke Brouwer kunt u contact opnemen met Inge van der Spek van The Lardon Company: 06-20279690 of per mail: i.van.der.spek@lardoncompany.nl

Geplaatst op 25-11-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl