The Lardon Company
The Lardon Company

Blog Antje: Bloed, Zweet en Rein Mercha

Blog Antje: Bloed, Zweet en Rein Mercha Het zal niet veel mensen ontgaan zijn maar afgelopen vrijdag was de finale van het SBS6 programma Bloed Zweet en Tranen. De Sinti-zanger Rein Mercha kwam ronde na ronde verder en stond uiteindelijk dan ook, terecht, in de finale. Omdat Rein en ik allebei woonwagenbewoners zijn ken ik Rein al jaren. Ik heb Rein vorig jaar veelvuldig gefilmd voor mijn serie Gypsy Girls. Want Rein is een markante, opvallende persoonlijkheid. Bij hem is er geen midden weg, je haat hem, of je houdt van hem……. Voor mij geldt uiteraard het laatste. Ik weet dat hij een grote lieverd is met veel talent. Hij draait al jaren mee en nu dan eindelijk voor het grote publiek. Ik gunde hem die eerste plek en die mooie titel: volkszanger van Nederland.

Rein belde mij op of ik naar hem kwam kijken bij de finale. Natuurlijk riep ik JA! Die vrijdag van de grote finale had ik een fotoshoot voor Vrouw magazine en ik was aan het eind van de dag zo moe dat ik even overwogen heb om niet naar de finale te gaan. Maar die gedachte wuifde ik ook meteen weer weg. We moeten elkaar steunen, als collega’s, artiesten maar vooral ook als mens. En dit was een spannende dag voor “onze” Rein.

Ik had een top plek naast Django Wagner …..de spanning was hoog. Ik zag vanuit mijn plek de zenuwen op het gezicht van Rein. De concurrentie loog er dan ook niet om. Samantha van Steenwijk zong Glennis Grace bijna weg en Daantje deed bijna Marianne Weber vergeten. En dan was er nog Jason……die lieve, bescheiden Jason met een stem waar je gewoon kippenvel van krijgt omdat als je je ogen dicht doet, je aan de reïncarnatie van Andre Hazes denkt.

Uiteindelijk kan er maar een winnaar zijn. Jason heeft de titel te pakken. Maar wat een welverdiend avontuur en succes voor Rein Mercha. Volgend jaar weer een 2e seizoen. Ik zit voor de buis. Jij ook?!

Liefs,

Antje

Geplaatst op 10-06-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl