The Lardon Company
The Lardon Company

Blog Antje: Eurovisie Songfestival 2013

Had iedereen vorig jaar nog een grote mond over het songfestival zoals: "Nederland moet niet meer meedoen, kost te veel geld, stom gedoe, we maken toch nooit meer kans etc. etc.". Dit jaar keken maar liefst 6 miljoen mensen naar “onze “ Anouk tijdens de finale!!!

Voor mij is het songfestival een stukje nostalgie. Samen met mijn zus op de bank ook punten geven aan alle landen. We mochten er extra laat voor op blijven om ook de uitslag te zien. Kijken of we dichtbij de uiteindelijk uitslag zaten met onze eigen punten. Een heerlijke herinnering. Als die tune van het Eurovisie songfestival op tv komt, krijg ik altijd kippenvel…….ik hou ervan!

Gelukkig dus dat Anouk “ons”weer naar de finale heeft gebracht. Ik kon helaas niet kijken want ik moest werken maar ik bleef door twitter aardig op de hoogte. Ik hoorde dat de deelnemers van alle landen gek waren op Anouk en allemaal met haar op de foto wilde. Dus ook in Europa is Anouk een grote ster.

Nu op naar volgend jaar. Iedereen heeft weer een mening wie er moet gaan en hoe diegene moet gaan. Ik vond Birds van Anouk prachtig en het bleef goed overeind tussen alle spektakel. Door zijn eenvoud EN door Anouk.

Maar een echte songfestival evergreen was het wat mij betreft niet. Nederlandse top inzending voor mij is nog steeds “Vrede”van Ruth Jacott!

Weet je nog de sensatie met het songfestivalnummer aller tijden “Waterloo”van Abba uit Sweden 1974?!. Mijn eerste echte herinnering aan het Eurovisie songfestival was in 1976. Toen won Engeland met Brotherhood of Man met “Save your kisses for me”en daarna Ierland in 1980 met Johnny Logan "What's another year" en in 1987 nog een keer diezelfde Johnny Logan met “Hold me now”. En natuurlijk hadden we de songfestival-monster-hit van vorig jaar; Loraine met “Euphoria”.

Allemaal verschillende liedjes. Er is dus geen echte wet voor succes op het songfestival maar in een indianen pak met gitaar is in ieder geval nooit een goed idee ;-)

Liefs,

Antje

Geplaatst op 27-05-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl