The Lardon Company
The Lardon Company

Blog Antje: Het Koningslied

Tja….mijn blog kan natuurlijk niet anders dan over het Koningslied gaan……Ik had eerlijk gezegd het hele Koningslied nog helemaal niet gehoord, te druk met mijn Moederdag single, totdat het op social media losbarste van de kritiek met als gevolg het terug trekken van het lied door John Ewbank.

Uiteraard nieuwsgierig geworden en op het ergste voorbereid ben ik de videoclip gaan bekijken op You Tube……..en eerlijk…..het viel mij reuze mee!! Je kunt er van houden of niet maar zo erg als iedereen het deed overkomen in de media…..dat begrijp ik niet. Dat er een aantal zinnen in staan wat geen goede Nederlands is, daar kan ik wel over vallen. Dat is slordig en dat kan/mag niet in een lied dat in opdracht van onze regering wordt gemaakt. Maar om je er nu zo druk om te maken? Om iemand te gaan bedreigen en vervloeken etc? Nee, dat gaat helemaal langs mij heen.

Sowieso is social media natuurlijk heel dubbel. Als artiest in het geweldig om zo makkelijk en direct contact te hebben met je publiek. Maar je moet ook sterk in je schoenen staan om alle nare berichten die over jouw persoontje gaan, en soms heel kwetsend kunnen zijn, langs je heen te laten gaan. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.

Ik weet nog wel bij het laatste seizoen van The Voice 2012….het commentaar op de make-up van Trijntje Oosterhuis…pfffff zoooo heftig en negatief. Hoe makkelijk is het om anoniem vanuit je luie stoel commentaar te geven op mensen die met hart en ziel ergens aan werken? Vaak zijn het volgens mij gefrustreerde types die dat doen.

Voor mijzelf haal ik dan ook altijd mijn schouders op bij nare opmerkingen. Ik heb al heel lang geleden geleerd dat je nooit iedereen blij en tevreden kan maken. Wil de ene geel, dan wil de andere groen. Houdt de een van een ballade, wil de andere een dance plaat…..het houdt nooit op. So be it! Ik maak waar ik achter sta en blij van wordt. Wat een ander ook zegt…;-) En alhoewel het Koningslied misschien niet het beste lied is van Ewbank draai ik nog wekelijks zijn meesterwerken. De vele mooie Borsato hits, die ik uit volle borst mee zing.

En koningsgezind als ik ben, juich ik op 30 april voor onze Koning……Willem Alexander……en zing uit volle borst dan maar gewoon ouderwets en vertrouwd het Wilhelmus mee!

Liefs,

Antje

Geplaatst op 22-04-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl