The Lardon Company
The Lardon Company

Blog Antje: Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie

Aanstaande zondag is de eerste "Back to the Essence"- avond in Amsterdam. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je genieten van live muziek. Robin van Beek, een lieve vriend en collega, heeft deze zondagmiddag- sessie opgezet. 

Hij belde mij een tijd geleden met de vraag of ik elke 2e zondag van de maand mee wil zingen. Robin denkt dat er onder muzikanten behoefte is om muzikaal terug te gaan naar de basis……..om weer muziek te maken die je zelf het leukst, mooist of gaafst vindt zonder rekening te houden met het publiek of wat er van je wordt verwacht.

Ik begrijp wat Robin bedoelt. Want natuurlijk is het zo dat wij, muzikanten/artiesten uiteindelijk ons bestaansrecht hebben, krijgen of verdienen, door wat het publiek van ons vindt. Als je het goed doet, dan kun je zoveel mogelijk de muziek maken die je vanuit je hart graag maakt. Maar vaak ben je toch ook ondergeschikt aan het feest dat gemaakt moet worden, aan je platenlabel die een bepaalde stijl van je verwacht of de tijdsgeest waarin je je op dat moment bevindt.

Ik heb het zelf altijd als ik naar mijn zang-coach ben geweest….ik voel altijd dat ik in dat uurtje, waarbij het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, er geen publiek is en je niet hoeft te stralen. In dat uurtje ben ik weer even bezig met mijn stem. Ik ben bezig met de techniek. Die 2 spiertjes die wij stembanden noemen en de magie van het zingen. Ik ben dan even terug bij de essentie van mijn vak. En op vleugels rij ik dan terug naar huis omdat ik dan, in dat uurtje weer even tot de essentie ben gekomen.

Dus zei ik volmondig “ja!” tegen Robin en sta ik zondag 14 april muziek te maken begeleidt door te gekke muzikanten. Ik treed niet op maar ga op het podium terug naar de essentie van muziek, ik zing nummers die ik op dat moment graag met de band wil zingen…..of het publiek het nu leuk vindt of niet……

Lijkt mij heerlijk! Wie weet tot dan!

Liefs,

Antje

Geplaatst op 08-04-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl