The Lardon Company
The Lardon Company

Blog van Bjorn: Leder

Blog van Bjorn: Leder Leder. Het materiaal wat mijn grote voorliefde kent. De structuur, de mogelijkheden, de verwerking maar voor al de tijdloosheid er van. Leer is er altijd en niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Een van de mooiste eigenschappen van leder vind ik het karakter: hoe meer je het draagt en hoe ouder het wordt, hoe meer het zijn karakter laat zien. Een eigenschap die wij zelf als mens ook met ons meedragen .

Zoals ieder mens, kent ook ieder lederen jasje of item zijn verhaal die ons terug laat blikken naar speciale of bijzondere herinneringen.

Een materiaal dat tijdloos is, sophisticated, sjiek maar tegelijkertijd ook stoer en ruig. Dit zijn eigenschappen die mij aanspreken en mij dagelijks nog inspireren en uitdagen tot het creëren en/of het ontwerpen van een collectie.

En dat is precies wat ik wil laten zien met mijn nieuwe collectie genaamd

“Sophisticated Black”

“Leather is Timeless

Leather is Fashion

Leather is Sophisticated And Chic

So are You………..”

Een prachtige tijdloze collectie waarin ik me opnieuw liet inspireren maar waar ik ook een stap verder ga en laat zien dat ik in het afgelopen jaar gegroeid ben. Een volwassen collectie waar alle bovenstaande aspecten naar boven komen en ik u kennis laat maken met 2 nieuwe stromingen.

De belangrijke aspecten en grootste verschuivingen hierin zijn, dat ik geheel overstap naar de verwerking van soepel nappaleder en afscheid neem van suède. Een stap die zorgt voor een geheel nieuw uiterlijk maar ook verruil ik mijn studs op bepaalde plekken in voor de verwerking van andere materialen zoals bijvoorbeeld stoere ritsen, of de combinatie ervan. Waar eerst de studs de hoofdrol speelden in mijn collectie komen ze nu terug maar dan in een subtiele vorm waardoor de uitstraling van stoer en ruig vertaald word naar sophisticated en sjiek.

Dit betekent niet dat ik afscheid neem van mijn studs. Integendeel! Daar heb ik mijn bekendheid mee gekregen en opgebouwd alleen met name de verwerking ervan, zal ik naast de bekende sjaals een nieuwe weg inslaan. Hierdoor ontstaat er een rustiger, volwassen en tijdloos beeld in de collectie waardoor hij toegankelijker en draagbaar is voor meerdere doelgroepen maar waar nog duidelijk mijn handschrift in terug te vinden is.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een geheel nieuwe website.

Voor nu wens ik jullie een hele fijne week toe en hoop ik jullie hier allemaal terug te zien volgende week maandag voor het lezen van weer een nieuwe blog.


Geplaatst op 25-02-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl