The Lardon Company
The Lardon Company

Blog van Bjorn

Blog van Bjorn Fall /Winter 2013-14….

Weken lange voorbereidingen, van ontwerp vertaald naar patroon tot complete totaalconcepten waarin de details make-up en haar een grote rol spelen. Alles moet kloppen: het vertellen van je verhaal als ontwerper ge-uit in ontwerpen en collecties haute couture, men ‘s of women’s wear.

Adrenaline gecombineerd met passie, liefde voor vormgeving vertaalt naar mode van nationale- en internationale ontwerpers.

De Fashionweeks in de diverse internationale plaatsen zoals Milaan, Parijs, New York, London of in ons eigen Amsterdam, zijn in volle gang of zitten in het vooruitzicht.

In de maanden januari t/m maart staat heel mode-land op z'n kop en in het teken van alle nieuwe collecties voor het volgend najaar en winterseizoen 2013-2014. Trends, kleuren en materiaalgebruik staan centraal en laten we ons continue inspireren en verassen door de prachtige creaties die voorbij en langs komen op de Catwalk.

Een tijd die ik zelf ervaar al een "soort roes”. Aan de ene kant ben ik in deze periode erg druk met mijn eigen nieuwe wintercollectie, het voorbereiden van de shoots, het vertalen van collecties naar verkooppunten en natuurlijk het ordertraject.

Maar daarnaast volg ik gepassioneerd de shows vanuit het buitenland via het internet en bezoek hier in eigen land de shows tijdens de fashionweek.

Een plaats waar veel stylisten, ontwerpers en vak-gerelateerde mensen elkaar ontmoeten. Door het netwerken tijdens deze periode leiden deze nieuwe ontmoetingen ook wel tot eventuele samenwerkingen en disciplines voor in de toekomst.

Zelf kan ik helemaal opgaan in een show. Kijkend naar nieuwe technieken, vormgeving, kleur en materiaalgebruik gecombineerd met styling. Je ziet soms de vreemdste dingen voorbijkomen maar ook de meeste mooie. Ik ben altijd geïntrigeerd naar de gedachtengang of insteek daarachter want dat is bij iedere ontwerper weer anders. Ik kan genieten als het verhaal klopt en ook zoals het door de ontwerper is bedoeld, begrepen wordt door het publiek. Dat een ontwerper ons weet te verassen gaat namelijk veel verder dan alleen het ambiëren van vakmanschap. Het is vakmanschap wat overvloeit in liefde gecombineerd met passie.

Ook dit staat voor mij als ontwerper nog steeds bovenaan en zorgt dat het beste in mij naar boven wordt gehaald bij iedere collectie.

Zie hieronder de link: Schedule van de Amsterdam Fashionweek die afgelopen vrijdag van start ging met het Down Town programma.

http://www.amsterdamfashionweek.com/en/about-uptown/schedule

Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne week toe en wellicht tot bij 1 van de shows tijden AFW of anders maandag hier voor het lezen van mijn nieuwe blog .

Geplaatst op 22-01-2013 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl