The Lardon Company
The Lardon Company

Blog: Bjorn van den Berg

Blog: Bjorn van den Berg Mijn eerste jaar!!!

Vrijdag is het precies een jaar geleden, de dag dat het allemaal begon, de dag dat ik mijn zekerheid inruilde voor het najagen van mijn jongensdroom en ik mijn eigen label onder mijn eigen naam “Bjorn van den Berg” lanceerde.

Een dag die ik nooit zal vergeten, stapels met verpakkingen, een flinke dosis gezonde adrenaline, geen angst, bezig met het doornemen van de laatste punten van de website en op 30 november 2011 om 00:00 was het een feit…

www.BjornvandenBerg.com ging online… Gevolgd door felicitaties, de eerste bestellingen en meer dan 1500 bezoekers die de website bezochten in het eerste uur.

Vanaf dat moment ging het allemaal heel snel, ik werd opgepikt en warm onthaald door de media en de eerste aanvragen stroomden binnen.
Ik werd benaderd van alle kanten, voor styling van shoots, aanvragen voor bladen, maar ook door tv producties zoals; ”So you think you can Dance“ & TVOH, The Face…

Het ging allemaal heel snel “ik ervaarde het als een soort rollercoaster waar ik in zat”

Een opvolging van een nieuwe en uitgebreide najaarscollectie was dan ook een logisch vervolg.

Op 15 mei lanceerde ik succesvol online mijn nieuwe AW Collectie voor het seizoen 2012/13. Deze collectie bestaat uit een Najaars, Blacklabel & limited collectie.

Terwijl op diverse verkooppunten de 1e najaarscollectie goed ontvangen & verkocht wordt, ben ik op dit moment erg druk met de afronding van de laatste fase van mijn nieuwe najaarscollectie Fall/ Winter 2014.

Een grote uitgebreide collectie waar eigenlijk alle aspecten en accessoires aan bod komt, bestaande uit tassen, handschoenen, ceintuurs, stoere armbanden en natuurlijk de sjaal kan niet ontbreken in dit rijtje.
Het kleur gebruik van deze collectie is sober, maar tijdloos, een omslag van suède naar nappa leder, diverse slangeprints gecombineerd met prachtige fournituren in zilver en goud tinten, een collectie die wat zakelijker is, volwassen is geworden maar waar duidelijk het handschrift van mij zichtbaar is en blijft.

“Wat is de volgende stap, is vaak de vraag die mij gesteld wordt:“Ik droom van mijn eerste modeshow” dat lijkt mij fantastisch om je collectie buiten een shoot te laten tonen met modellen op de catwalk…
En direct de reactie te kunnen zien van het publiek met daarbij de mix van adrenaline en de ontlading die vrijkomt … Het is toch altijd spannend om te zien hoe men reageert op de collectie, naar uren en weken van inspanning en creativiteit.

Maar het meest belangrijke vind ik toch wel dat ik mijn verhaal kan vertellen als ontwerper & stylist, een groot deel van mijn succes heb ik hier dan ook aan te danken. Ik ga veel verder dan alleen het ontwerp maar denk in totaal concepten. Door middel van sfeer en presentatie vertel ik mijn verhaal aan de buitenwereld en neem je even mee in mijn wereld.

Ik kijk terug op een jaar wat niet snel voorbij is gegaan maar is gevlogen. Nauwelijks bijgekomen van mijn Rollercoaster, zit hier nog dagelijks in met alle opdrachten die er nog aankomen en met de nieuwe collectie in het verschiet.

Een jaar van keihard werken, met weinig tijd voor sociale aspecten. Veel nieuwe contacten leren kennen, vallen, opstaan en doorgaan… Het belangrijkste hierin is dat je in jezelf moet geloven en je droom na moet streven ongeacht wat iedereen ook vindt of denkt…

Vrijdagavond om 00:00 is het een feit - het 1 jarig bestaan - dat ik natuurlijk niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan, maar iedereen wil bedanken die dit samen met mij mogelijk heeft gemaakt en daarbij trakteer ik met de actie op mijn webshop:

“60 minuten, € 60,00 korting op de gehele collectie sjaals waarmee het allemaal 1 jaar geleden mee begon“

Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne week toe en zie ik jullie graag volgende week terug hier op mijn blog die dan in het teken zal staan van:

Bjorn van den Berg op weg naar de Coiffure Awards 2012.

Geplaatst op 27-11-2012 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl