The Lardon Company
The Lardon Company

Sander Janson voor ik kom bij je eten RTL4 in Nieuwkoop

Sander Janson voor ik kom bij je eten RTL4 in Nieuwkoop Om de vrijwillige brandweerlieden van de post Nieuwkoop eens in het zonnetje te zetten, bereidde Corinthe van Gils in het diepste geheim een verrassingsfeestje voor. Ze riep hiervoor de hulp in van het RTL4-programma Ik kom bij je eten.
Net als hun collega-brandweermannen kregen Arjen en Rick, de echtgenoot en zoon van Corinthe van Gils, het de afgelopen tijd flink voor hun kiezen. Een aantal ernstige uitrukken, waaronder de brand bij snackbar De Platvis, is hen niet in de koude kleren gaan zitten.

Corinthe van Gils: 'Arjen en ik zijn eigenaars van dit pand en toen 10 februari de pieper ging, heeft hij samen met Rick helpen blussen. Deze brand heeft een grote impact op ons gezin en op het korps. Daarom wilde ik de hele ploeg een boost geven'. Samen met de programmamakers van RTL4 bedacht ze een plan:

Het opnameteam komt als TV West filmen in de Nieuwkoopse kazerne. De pieper gaat en met een boot rukken de vrijwilligers uit voor een nepbrand op een eiland in de Nieuwkoopse Plassen. Als de brand gedoofd is, vaart de boot richting de tuin van de moeder van Corinthe van Gils, die aan het Zuideinde woont. Daar staan Corinthe, haar twee zonen, enkele vrijwilligers van de brandweer en het opnameteam van RTL4 de nietsvermoedende Arjen en Rick op te wachten. 'Dit had ik nooit verwacht. Toen ik op het steiger stapte, vermoedde ik wel dat er iets aan de hand was, maar niet dit', reageert Arjen van Gils.

Barbecue

Presentator Sander Janson ging met de filmploeg mee het water op en mengt zich, in brandweerpak, tussen de brandweermannen en -vrouwen. Drankjes gaan rond en de eerste lapjes vlees gaan de barbecue op. De zon schijnt en iedereen laat het zich smaken. Corinthe van Gils krijgt complimenten voor haar initiatief. Haar man: 'Het is nog heel onwerkelijk wat vandaag allemaal gebeurd is, maar ik vind het hartstikke leuk. Een opsteker voor ons allemaal'.

Nog dagelijks is het echtpaar bezig met de afhandeling van de brand in het pand aan de Kennedyplein. 'In 1986 hebben we het pand gebouwd, we hebben er gewoond en afgelopen najaar hadden we het net opgeknapt. Gelukkig waren we goed verzekerd. We zijn nu nog bezig de laatste dingen af te ronden. Maar we weten zeker dat het goed komt'.

Het programma wordt na 9 juli uitgezonden.

Geplaatst op 12-06-2012 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl