The Lardon Company
The Lardon Company

Sander Janson deelnemer aan de Spinningmarathon in het MCH Westeinde

Het Medisch Centrum Haaglanden organiseert voor het derde jaar de week van de oncologie voor het goede doel Bewegen tegen kanker. In deze week wordt onder andere met een spinningmarathon in MCH Westeinde geld ingezameld om meer patiënten met kanker te kunnen laten meedoen aan speciale beweegprogramma’s in het MCH. Bewegen bevordert het herstel van patiënten tijdens en na hun chemotherapie maar de beweegprogramma’s worden niet of deels vergoed door verzekeraars. Het MCH en ADO Den Haag werken nauw samen onder de naam Bewegen tegen kanker.
De week van de oncologie is van maandag 23 t/m vrijdag 27 april en start op maandag met een verwendag voor patiënten met kanker in het MCH. Zo zijn er massages, gezichtsbehandelingen en een speciaal ‘Ontspannen door klanken’ concert. Op dinsdag 24 april volgt het symposium rectumcarcinoom en stomazorg voor verpleegkundigen en verzorgden van het MCH en thuiszorginstellingen, verpleegtehuizen en verzorgingstehuizen in de regio Den Haag. Doel ervan is het vergroten van kennis over deze onderwerpen en hiermee het verbeteren van kwaliteit van stomazorg.

Op woensdagavond 25 april zijn 90 fietsen drie uur lang in gebruik tijdens de spinningmarathon in MCH Westeinde om geld in te zamelen voor Bewegen tegen kanker. Onder andere diverse ADO Den Haag-spelers, leden van de Haagse band Di-rect, presentatoren Elsemieke Havenga, Jessica Mendels, Sander Janson, Jeroen Smits en een aantal personen van Oh Oh Cherso fietsen voor dit goed doel! De spinningmarathon is in de centrale hal van MCH Westeinde van 17.45 tot 21.00 uur. Om 17.45 is de opening en om 18.00 uur wordt het startsein gegeven voor drie uur fietsen.

Op donderdag 26 april is er een tweede verwendag voor MCH-patiënten met kanker. Tijdens een speciale schilderworkshop op vrijdag 27 april kunnen zij ook creatief aan de slag en met praten met lotgenoten. Op deze vrijdag wordt in het ADO Den Haag stadion, het Kyocera stadion, ook geld ingezameld voor Bewegen tegen kanker met de vrouwenvoetbalwedstrijd ADO Den Haag vrouwen – SC Telstar vrouwen. Kijk voor het volledige programma op www.bewegentegenkanker.nl.

Geplaatst op 23-04-2012 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl