The Lardon Company
The Lardon Company

Felix Wilbrink bij Lonny aan tafel

Felix Wilbrink bij Lonny aan tafel










Valetijns - Sateh

Als jullie nu thuis de aardappels zitten te schillen, zit ik met mijn Smaragd aan tafel bij Lonny Gerungan.

Ingrediënten:

500 gr varkensgehakt
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rawits
1 stukje kunyit van 3 cm
½ kopje santen
Sap van 2 jeruk limo
3 eetl gesmolten gulsa bali

Bereidingswijze:

Als jullie nu thuis de aardappels zitten te schillen, zit ik met mijn Smaragd aan tafel bij Lonny. Ja, Lonny Gerungan staat een paar weken, van 22 maart tot 22 april, in de keuken van Mooi Zeist en vandaag geeft hij daar een voorproefje. Dus mijn geliefde en ik zitten goed. Nu jullie nog. Leg weg die aardappels. Een sateetje samen is toch veel leuker. En vooral zo een. En kom je er niet uit, ga dan even bij je Indische oma langs… toch al hoogste tijd.

Snij de sjalotjes fijn en bak ze goudbruin. Pel de knoflook, verwijder de steeltjes van de rawits (pepertjes) en schil de kunyit (geelwortel). Wrijf fijn tot een pasta in de cobek (vijzel). Vermeng met de sjalotjes, de santen (kokosmelk), het limosap, de gesmolten gula bali (palm- en rietsuikermengsel), het vlees en wat zout. Vorm balletjes van de massa en kneed ze om satehstokjes. Rooster in de grill. En al dat werk… oh, … dat is nou liefde!

Bron (Felix Wilbrink)

Zie ook: lonny@mooizeist

Geplaatst op 14-02-2012 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl