The Lardon Company
The Lardon Company

Sander Janson derde van de Preproloog BNer-race

Lodewijk Hoekstra is de winnaar van deze race geworden. In de finale wist hij Jessica Mendels te verslaan.

Opkomst
Op de Pre-proloog 2011 zijn vele duizenden mensen afgekomen. De opkomst heeft een diepe indruk achtergelaten op Lodewijk: "Het is fantastisch hier. Het is een groots evenement waar veel verschillende soorten mensen komen kijken." Door de hoge opkomst zijn vele ogen gericht op de prestaties van de racende beroemdheden. "Het is wel raar dat mensen naar je kijken terwijl je zo aan het racen bent."

Rivalen
In zijn eerste heat nam de tuinman van Eigen Huis en Tuin het op tegen Sander Janson van CampingLife en Snowmagazine, wat direct borg stond voor een spannend gevecht: "Sander en ik waren aan elkaar gewaagd. In de training waren we de twee snelsten, dus het was logisch dat de winnaar van onze heat ook een goede kans maakte de finale te winnen. Als ik Sander kon pakken, dan zou ik best wel eens kunnen winnen."

Meevaller
Het geluk lachte Lodewijk ook toe: "Er waren problemen met de tweede versnelling van de andere buggy. Het ging er dus om een mooie voorsprong te pakken en daarna rustig te blijven rijden zonder gekke dingen te doen. Je moet zeker niet in de grindbak belanden, want als dat gebeurt dan ben je gewoon de lul."

Problemen
Het toeval wilde dat er even later ook problemen ontstonden met de buggy waar Lodewijk beide heats in reed: "De versnellingspook schoot los, waarbij je hoop dat het niet tijdens het rijden gebeurt want dan moet je de pook zonder te stoppen er weer op zien te krijgen. Uiteindelijk liet hij op het rechte stuk toch los. Dat was wel geluk hebben, want zo kon ik de pook weer terug doen."

Herhalingsvatbaar
De dag in Valkenswaard is hem uitstekend bevallen: "Je rijdt tegen vijf redelijk onbekenden, alleen Sander kende ik al. Maar er was een heel toffe sfeer waarbij je de rest ook de winst gunt. Het was heel spannend om te doen." De ervaring is zeker voor herhaling vatbaar: "Als ze me volgend jaar weer vragen zou ik zo weer meedoen. Toch zal het niet echt mijn sport worden. Ik vind racen heel leuk omdat ik een man ben, maar het heeft toch te veel impact op het milieu. Ik denk veel aan de natuur, en autoracen is voor mij niet duurzaam genoeg om vaker te doen."

Geplaatst op 07-11-2011 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl