The Lardon Company
The Lardon Company

Sander Janson presenteert Fierste Ljepper

Nationaal kampioenschap 'Red Bull: Fierste Ljepper' bij RTL 7
In deze tweede editie worden de beste fierljeppers van Nederland uitgedaagd verder dan ooit te springen. Vijftien heren en acht dames, die zich door middel van kwalificatiewedstrijden geplaatst hebben voor de spannende finale, strijden tegen elkaar in Amersfoort. Naast professionele fierljeppers gaan ook enkele polsstokhoogspringers de uitdaging aan, waaronder voormalig wereldkampioen Rens Blom. Presentatie van het programma is wederom in handen van Sander Janson.

Op deze kampioenschap ontdekt de kijker dat fierljeppen een sport is met een zeer rijke geschiedenis en één van de meest complexe atletiekvormen is. Om records te breken moeten de verschillende onderdelen van een fierljepspong perfect beheerst worden. De atleet begint zijn sprong met een explosieve sprint naar het einde van de schans en springt daarna in de polsstok – die al in het water klaar staat – om vervolgens zo ver mogelijk naar boven te klimmen. Met stok en al zweeft de atleet naar voren om uiteindelijk met een krachtige afsprong zo ver mogelijk in het drijvende zandbed te landen.

In 2010 vond Red Bull Fierste Ljepper voor het eerst plaats voor de Rijksmunt in Utrecht. In deze tweede editie gaat de uitdaging voor de fierljeppers nóg verder. Naast de langere polsstok, hogere schans en dieper water, is het zandbed waarop de atleten landen verkleind. Bovendien is dit zandbed verplaatsbaar, wat de uitdaging nog groter maakt en de kans op de gevreesde natsprong vergroot.

Uitzending RTL 7: zaterdag 10 september tussen 19.00 en 19.55 uur

Geplaatst op 08-09-2011 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl