The Lardon Company
The Lardon Company

Mistral SUP 11-City Tour

 Mistral SUP 11-City Tour
De Mistral SUP 11-City Tour gaat op 1 September, om 9.00 uur in Leeuwarden van start!
It Giet Oan! 1 t/m 5 September 2010. Het startschot zal om 9.00 uur klinken in de Prinsentuin te Leeuwarden (Noordersingel 15, ten hoogte van ‘het pondje’). Nationale en Internationale atleten zullen van start gaan om de SUP 11-City Tour te peddelen. Het evenement wordt nu voor de 2e keer georganiseerd.

Bijna 100 man hebben zich opgegeven om in solo- en teamverband de 220 kilometer af te leggen. De ultieme uitdaging! Na de “skippers meeting” om 8.15, zullen de atleten zich klaarmaken voor de eerste etappe; Leeuwarden-Sloten. Sander Janson zal bij de start, als eerste BN’er de spits afbijten van de ‘celebrity etappe’. We hopen dat hij Sneek gaat halen ?. Daar, bij de Waterpoort, waar de eerste stempelpost klaarstaat, krijgen de atleten 15 minuten rust om even bij te komen en aan te sterken voor de 2e helft.

Dinsdag 31 Augustus verzamelen de atleten zich om 14.00 - 16.00uur bij het 32 meter lange volgschip “Allure”, waar de inschrijving – en de start - plaatsvindt. Om 17.00 vindt de officiële opening plaats in “de Koperen Tuin” (gelegen in de Prinsen tuin dichtbij het volgschip). De media is van harte welkom.

Tour volgen?
Volg de deelnemers via de website www.supholland.com en ga naar “follow the tour live”. De SUPpers hebben een GPS zender bij zich, waardoor iedereen kan zien waar de peddelaars zich langs de route begeven. De Mistral SUP 11-City tour steunt het goede doel Right to Play. www.righttoplay.nl Dit goede doel is opgezet door Johan Olav Koss (die de Elfstedentocht geschaatst heeft) Right to Play verbetert en verrijkt het leven van kinderen in achtergestelde gebieden in de wereld door middel van sport en spel.
We zamelen donaties in via onze website. De helft hiervan gaat het goede doel Right to Play.
De andere helft van deze donatie gaat naar het prijzengeld voor die atleten, die 5 dagen lang, 220 kilometer lang, strijden voor de overwinning. We willen juist ook deze professionele SUP atleten SUPporten, aangezien zij een grote functie vervullen als rolmodel binnen de SUP sport, en een inspiratie zijn voor velen. De SUP 11-Stedentocht zal het eerste Internationale SUP evenement zijn, die vrouwelijke en mannelijke deelnemers hetzelfde prijzengeld zal overhandigen. De donaties worden verzameld tot de laatste peddelaar over de finish is gekomen. Dit houdt de spanning erin.

Zelf een steentje bijdragen? Ga naar www.supholland.com (en ga naar de “donatie peddel”) Zijn jullie zelf nieuwsgierig geworden naar de sport Stand Up Paddle? - die leuke, uitdagende, gezonde, toegankelijke buitensport, waarbij je alle spieren in je lichaam traint? - Kom dan naar Friesland tijdens de SUP 11-Stedentocht om GRATIS een SUP les te nemen. Geef je snel op (voordat de lessen vol zitten) via: info@supfryslan.nl en geef aan op welke dag en met wie je komt. De aanmeldingen “suppen” binnen.
Overzicht Gratis SUP lessen:
1 September: 15.00 - 17,00 Sloten
2 September: 16.00 - 18.00 Workum
3 September: 11.00 - 13.00 Harlingen
3 September: 16.00 - 18.00 Franeker
4 September: 15.00 - 17.00 Dokkum
5 September: 14.00 - 16.30 Leeuwarden.

Website: www.supholland.com
Email: info@supfryslan.nl

Geplaatst op 30-08-2010 | » Meer nieuws

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl