The Lardon Company
The Lardon Company

Pascal Jalhay

Pascal Jalhay

Pascal Jalhay

Zijn keuken, zijn CREADOME.

 

Pascal Jalhay wordt gezien als één van de meest innovatieve chefs van zijn generatie. "Talent en kwaliteit mag niet worden achtergehouden, je moet het durven te onthullen."

 

Op jonge leeftijd wist Chef Pascal precies wat hij wilde en werd het al snel duidelijk dat Pascal dat zijn droom om chef kok te worden wilde nastreven en het begin van zijn culinaire carrière was geboren.

 

Hij begon als Commis de cuisine in o.a. het Steigenberger Kurhaus hotel in Scheveningen en Restaurant Chateau Neercanne* in Maastricht Vervolgens volgde diverse restaurants waar hij als chef de partie fungeerde, waaronder Au Coin des Bonnes Enfants* in Maastricht en de Reflet Do’r in het Krasnapolski Hotel in Amsterdam. Hierna was Pascal in staat om toe te treden tot het restaurant Excelsior* in Amsterdam als junior Sous-Chef bij Imko Binnerts die daar zijn eerste Michelin-ster verdiende. Imko Binnerts was een groot voorbeeld voor de toen jonge Pascal. Pascal heeft ook een jaar doorgebracht in de Scholteshof** in België waar hij werkte voor Roger Souverijns; voor Pascal een waar fenomeen.

 

Zijn persoonlijke culinaire doorbraak werd een feit op het Concours Minervois want hier werd Pascal ondekt door Robert Kranenborg. Dit leidde tot de volgende bestemming op zijn culinaire reis: Sous chef bij restaurant La Rive ** van het Amstel. Uiteindelijk kookt Pascal Restaurant Vermeer in Amsterdam in zeer korte tijd naar twee Michelin sterren, haalde hij zijn titel meesterkok en publiceerde hij succesvol twee kookboeken.

 

Pascal in zijn Creadome.

 

Hier inspireert hij zijn koks team om creatief de wensen van de gasten in te vullen. Op kleine schaal wordt er gezocht naar perfectie in smaken, structuren en vormgeving hetgeen later in het groot kan worden geproduceerd voor een van de vele klanten in zowel de luchtvaart, de zorg, bij defensie en bij offshore/remote.

 

In de tussentijd haalt Pascal zijn inspiratie uit zijn vele culinaire reizen, zijn zoektochten naar ingrediënten en authentieke recepturen en het samenwerken met nationale- en internationale top koks.

 

Buiten het ontwikkelen van nieuwe gerechten en concepten geeft hij ook kookworkshops, clinics, lezingen en kookt hij op locatie. Ook is hij grondlegger van Baru Belanda waarmee hij de Indische keuken op een moderne manier op de kaart zet.

» Meer artiesten

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl