The Lardon Company
The Lardon Company

Wilco Berends

Wilco Berends

Wilco Berends

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilco, geboren en getogen in Barsingerhorn op 16 april 1972, is een rasechte Noord-Hollander. Een harde werker, gedreven en vooral heel eerlijk. En dat zie je terug in zijn werkwijze. Zijn kookstijl is in basis Frans, maar zeker met invloeden van over de hele wereld. Hij gebruikt eerlijke en veelal biologische producten welke op het bord altijd nog steeds te herkennen zijn. De smaken zijn puur, intens en verrassend. En hij gebruikt waar het kan Noord-Hollandse producten of bestelt bij Noord-Hollandse leveranciers:

 

Opperdoezer rondes, Nieuwe Niedorper hazen, kazen van Bourgondisch Lifestyle (Beverwijk) en recepten uit moeders keuken als Hete Bliksem.

 

Een top kok worden was en is zijn passie, al op jonge leeftijd. Met een opa als bakker en een echte Hollandse huisvrouw als moeder, die de typisch Nederlandse gerechten tot op de dag van vandaag als beste kookt, was de keuze snel gemaakt om daarmee verder te gaan. Na een opleiding aan de LTS consumptief in Schagen en diverse cursussen gekomen tot waar hij nu is. En dat kan niet zonder de juiste stages en leerjaren bij bedrijven als Merlet (*), de Hoefslag (*), Scholteshof in België (**). Maar ook een buitenlandse stage in Londen bij de leermeester van Gordon Ramsey, Marco Pierre White en zijn restaurant l’Escargot (*).

 

Zijn eerste sous chef functie was onder Alan Pearson, bij Merlet in Schoorl. In 1998 zorgde hij daar samen met het hele team voor de Michelinster. De eerste chef kok functie kwam bij Restaurant de Veranda in Amsterdam, een nieuw te openen restaurant en grand café van Horeca familie Yen die o.a. het Tuynhuis en Dynasty bezitten.

 

Na 2 jaar chef kok te zijn geweest en gekookt te hebben op een ander niveau dan een Michelin ster, kroop het bloed waar het niet gaan kon. Terug naar Merlet om daar 6 jaar lang als chef kok de ster te behouden.

 

In april 2006 is Wilco gestart als chef kok bij restaurant hotel de Nederlanden (*), in loondienst. Na 1,5 jaar verkocht de toenmalige eigenaresse de zaak aan een hotelgroep die Wilco vroeg als mede eigenaar in te stappen. Na 4 jaar was de samenwerking op en sinds oktober 2012 is hij zelf de trotse eigenaar van de Nederlanden 2.0. B.V. Een bedrijf volop in beweging met een jong team en grote toekomst plannen.

 

De Nederlanden (*) is gevestigd in Vreeland, gelegen tussen Vinkeveen en Hilversum aan de Vecht. Het heeft een restaurant, een lounge, terras aan het water (verwarmd), 2 private dining ruimtes en 10 kamers. De Nederlanden is in het bezit van een Michelin ster, aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers, Quality Lodgings en Charme Hotels.

 

Wilco is getrouwd met Caroline Berends-Proot en zij werken samen in de Nederlanden. Zij hebben 2 dochters, Julia (9-8-2003) en Elisa (8-3-2005). Privé houdt Wilco van uitwaaien op het Noord-Hollandse strand met hun bruine labrador Joop, eten & drinken, reizen, voetbal en varen met zijn sloep over de Vecht en den Plassen.

» Meer artiesten

Nieuws

Evenementen

  • Pascal Jalhay in Restaurant Mooi Zeist
    » Lees verder

  • De Sate en Rose Party van de Selected Indonesian Restaurants (SIR)
    » Lees verder

The Lardon Company B.V.
Postbus 1088, 3700 BB ZEIST
T: 06 20279690
E: info@lardoncompany.nl